сайт Івана Колісника
НОВИНИ, ПОДІЇ
18-09-2011    2011-09-18 21:06:48
Творчість як освідчення в коханні світові – до 100-річчя від дня народження Сергія Шишка
Продовженням співпраці з Дирекцією художніх виставок Міністерства культури України та Черкаського художнього музею стала виставка картин видатного художника України, народного художника СРСР, лауреата Державної премії України ім. Т.Г. Шевченка Сергія Федоровича Шишка (1911-1997).  Це третя після Житомира і Чернівців зупинка експозиції, яка знаходиться у своєрідному турі, присвяченому 100-річчю від дня народження художника.  Камерні виставкові залу нашого музею визнані як ідеально придатні для представлення світлої та життєствердної творчості майстра, а також для організації відвідування глядачів, яким фізичні обмеження не дозволяють підніматися поверхами, що було важливою умовою для надання експозиції Черкасам.

 

Всього в двох невеличких залах першого поверху музею представлені 35 робіт, серед яких картини міського циклу, живописні ліричні пейзажі та натюрморти, виконані в 40-80-х рр. ХХ століття. Вони є творчим віддзеркаленням навколишнього світу, виразно передають дух і колорит українського національного живопису.

В історію українського образотворчого мистецтва Сергій Федорович Шишко увійшов як художник-пейзажист. Головним його здобутком є живописна серія «Київська сюїта», над якою він працював понад 40 років (понад 100 картин і етюдів). Одним із найулюбленіших мотивів творчості художника була вулиця з її виром життя. Митець змальовував місто в різні пори року, у свята і будні. Постаті людей на його картинах – це обов’язковий, творчо обумовлений елемент композиції. Саме люди, їх життя, їх почуття, емоції – це своєрідна образотворча біографія Києва.

 

Високий професіоналізм і глибокий мистецький хист, прекрасне відчуття кольорів і майстерна композиція – так характеризують творчість Сергія Шишка мистецтвознавці. «Я пишу те, що навкруг мене. Для мене пейзаж – це засіб пізнання світу…» – говорив митець.

 

Подія привернула увагу як керівників області, так і мистецьку спільноту. Подію привітали заступник голови Черкаської обласної ради Василь Касян, заступник начальника управління культури Черкаської облдержадміністрації Євген Савісько, заслужені художники України Іван Бондар, Петро Козін та Олександра Теліженко.

За матеріалом, наданим Черкаським художнім музеєм.

На фото: у виставковій залі;
роботи Сергія Шишка "Зимою в лісі" (полотно, олія, 1963 р.) та "Ранок на Хрещатику" (полотно, олія, 1975 р.)

18.09.2011         kla

абрикоси, апельсини, вечір, горобина, дерева, діти, жовтий, залізниця, зелений, зима, кава, квіти, коти, краєвид, крокуси, лелеки, люди, мандарини, місто, молоко, морква, натюрморт, немовлята, овочі, осінь, пейзаж, персики, пиво, підвіконня, полуниці, портрет, природа, птахи, ранок, риба, рисунок, синій, соняшники, спокій, троянди, фіолетовий, фрукти, хліб, церква, червоний, Черкаси, яблука, ягоди

НОВИНИ, ПОДІЇ

23 жовтня 2015
«КРАПЛИНИ З НАМИСТА». Благодійна виставка-продаж Євгенії Васильченко. Відкрилася 20 жовтня 2015.


21 жовтня 2015
Виставка до Дня художника 2015. Відкрилася 8 жовня.


01 листопада 2014
Виставка Євгенії Васильченко "Нерамкова графіка"


21 липня 2013
25 липня - 20 серпня - Персональна виставка живопису Івана Колісника в Черкаському художньому музеї


04 листопада 2012
8 листопада - 11 грудня - Виставка живопису Івана Колісника в Черкаському художньому музеї


29 січня 2012
«Василь Євич . Пісня на полотні» – теленарис про життя і творчість черкаського художника презентований у Черкаській обласній науковій бібліотеці ім.. Т.Ш.Шевченка і невдовзі вийде на телеекрани Черкащини. Дивіться фрагмент фільму.

"Різдвяний птах" зустрічатиме весну – у Черкаському художньому музеї виставка творів подружжя Надії Резніченко та Віталія Дахівника.

18 вересня 2011
Твори Сергія Шишка у Черкаському художньому музеї. Експозиція, що складається з 35 полотен майстра, є продовженням співпраці музею з Дирекцією художніх виставок Міністерства культури України.


           

Веб-розробка